en bild säger mer än tusen ord


nu kör vi på ovattenstämplade bilder!Lite bilder fick ni där, ta inte bilderna tack!

I'm in

Jag är med i min kompis veckans blogg tävling , anmäl dig du med, gör det här : http://norealarsson.blogg.se/2010/august/veckans-blogg.html?_tmp=9579edc1a83d124bb29fa655b0e99309bc5961ec
Alla anmäler sig, läser, följer och kommenterar bloggen!:)


Lite mobilbilder från sommaren


hösten


Hiss / Diss för hösten?

Ni frågar jag svarar


Lite poetsik bild (;

Fråga : Vattenstämpla?
Svar : ja, jag har ju gjort det än så länge, men detta gör att det bara blir mindre och mindre bilder eftersom att det tar sin egna lilla tid. Och det har jag inte alltid tid till, men det är ju en FOTOblogg. Så ja...ni vill ju ha bilderna?;)

snö? no thanks!


Ah, jag visade ju aldrig bilderna. Men, vill vi verkligen se den kalla vintern nej, eller är det bara jag?

Men jag ska verkligen försöka bli bättre på att lägga upp bilder, för det är ju trots allt en fotoblogg, visst? Men det blir mer bilder om jag slipper vattenstämlpa dem? Klarar ni att inte stjäla mina bilder?


Del 2 nu då!

Detta har hänt : 

Vart var han? tänkte jag för mig själv. Efter yttligare en halvtimme ringde jag efter honom på hans mobil. Inget svar, jag kom bara till telefonsvararen. Det var inte likt honom att komma hem såhär sent. Speciellt inte utan att svara på mobilen.

Tiden sprang iväg till klockan 02.00 och fortfarande ingen Charlie. Jag ringde yttligare en gång, men inget svar. Jag började bli trött så jag gick och lade mig.
Jag somnade fort, men mardrömarna kröp snabbt fram i mitt undermedvetna. Vad var det som hade hänt Charlie, vart var han?

DEL 2 :

Runt 04.00 ryckte någon upp dörren till lägenheten.
-Sover du?! Väntar du inte på din man?! Det är inte såhär man behandlar sin man! Har du inte lärt dig bättre! skrek Charlie med sluddrande ord. Han gick med vingliga steg emot mig.
Jag vaknade upp av hans hårda ord. Så hade han aldrig tilltalat mig förut.
- För..förlåt.., stammade jag fram. Men jag var så trött, jag satt uppe enda till klockan två, och jag ringde och..., jag hann inte sluta min mening förens Charlies knoge träffade mitt ansikte.
Jag kände hur smärtan spred sig på kinden. Jag satt handen för kinden där han hade slagit.
Såhär hade han aldrig vart mot mig under de 4 åren vi känt varandra. Han hade nog druckit för mycket under kvällen som vart.
- Såhär gör du aldrig igen, förstår du det! sa han och försvann in i vårat sovrum och slängde igen dörren.
Jag sjönk ihop i soffan bakom mig. Jag tände lampan bredvid soffan och kollade på min hand, den var full av blod. Det var först så jag kände hur ont det gjorde. Hela kinden pulserade och tårarna började rinna nerför kinderna. De salta tårarna sved i de öppna såren på kinden. men hur kunde det blivit sår av ett slag?
Jag gick försiktigt upp till badrummet för att kolla mina sår. Det var tre sår, var utav ett rätt djupt sår. Jag blötte en bommulstuss och baddade det försiktigt över såren. Sedan satte jag på ett par plåstren.
Jag vågade inte gå in till sovrummet ifall Charlie skulle bryta ut sin ilska igen, utan jag lade mig på soffan med en filt över min kropp.
Och så grät jag mig själv till sömns...


Nå, vad tycker ni? LÄMNA KOMMENTAR OM DIN ÅTSIKT!


vilken är er favoritbild?

1

2

3

Kommentera ditt svar!

bilder kommer ikväll!

Japp, och det är bilder, som kanske inte alla njuter av. Nyfikna på mer? Kika in ikväll!

sorry

Jag kommer tyvärr inte svara på kommentarer som "allt bra" och sånt. Jag svarar bara ibland. Detta för at jag känner at det kommar/tar för mycket tid. Nu när skolan börjar och allt. Läxor osv osv. sorry läsare! Hoppas att ni läser iaf.

/ Linnea


Bloggar mer på fredag

För kommer förmodligen inte ha tillgång till dator. Och angående mina landskaps bilder, de kommer nog inte upp, jag tittade nogrannare, och de är verkligen inge bra, tagna med mo0bil och allt, så tyvärr ;)

nu åskar det här

Så jag stänger av datan så får ni kanske upd senare!
Love / Linnea

Del 1

Jag kommer att börja skriva en följetong/berättelse här i bloggen. Så var beredda att läsa den, och den kommer live från fantasin.

Kapitel 1

- Vad är huvudstaden i Australien? Någon som vet? Ingen alls? frågade våran lärare Kajsa.

Det var helt tyst i klassrummet. Ingen kunde svaret, ingen hade vart uppmärksam på alla geografilektionerna vi haft. Jag kopplade bort helt. Jag tittade ut genom fönstret. Där var det massa 1aklassare sprang runt och lekte kull och andra lekar som man lekte när man var liten. Så enkelt de hade, de visste inte vad som skulle kunna hända dem när de blev äldre. Så som mitt liv var, så kunde deras också bli.
Flera år senare efter den dagen hittade jag äntligen en fin kille som jag föll för. Vi flyttade sedan ihop ett år senare. Det var då allt började.

- Jag ska ut ikväll, med Johanna, Samuel och Martin, så du blir ensam. Du kan väl bjuda hem dina kompisar eller något? sa han, min kille - Charlie.
Och innan jag ens hann svara så var han ute.
Jag grubblade inte mer över det utan bjöd istället över min bästa vän Stella. Vi hade det jätte bra och pratade och såg på film. Runt 01.00 behövde hon åka hem till sig, vi ringde efter en taxi. Sen så var det bara jag kvar i lägenheten.
Vart var han? tänkte jag för mig själv. Efter yttligare en halvtimme ringde jag efter honom på hans mobil. Inget svar, jag kom bara till telefonsvararen. Det var inte likt honom att komma hem såhär sent. Speciellt inte utan att svara på mobilen.

Tiden sprang iväg till klockan 02.00 och fortfarande ingen Charlie. Jag ringde yttligare en gång, men inget svar. Jag började bli trött så jag gick och lade mig.
Jag somnade fort, men mardrömarna kröp snabbt fram i mitt undermedvetna. Vad var det som hade hänt Charlie, vart var han?

Vill ni ha en del till?


imorgon kommer landskapsbilder -

tagna från ett högt berg. Det vill ni inte missa :)

/Linnea, Glöm inte att rösta!


moahedmans & Dear Julian

GRATTIS, NI VANN!

http://moahedmans.blogg.se

http://dearjulian.blogg.se

Rätt svar var fredagar/mys :) Så Den ena gissade på fredagar & den andre mys ;)

Ännu en gång :

kan du rösta på mig här: http://femteandetaget.blogg.se/2010/august/finalister.html#comment (nummer4) och här : http://ghattas.blogg.se/2010/august/nu-startar-tavlingen.html#comment (Linnea)
Tack så jätte mycket, Det betyder mycket!


förlåt, verkligen

Men nu behöver jag er hjälp! Jag har valts ut som en av fyra finalister här : http://femteandetaget.blogg.se/2010/august/finalister.html#comment

Det vore helt underbart, nummer 4, tack så jätte mycket! Jag vet att ni röstar på mig för min skull.
Love / Linnea

svarar på resten av kommentarerna imorron

Och nej, jag har inte haft ork att gå in på internet idag, men jag har ett liv :)

Hörs imorron :)


en liten bild + en liten tävling


Gissa vad jag tänker på när jag ser bilden, försten med rätt svar får länkning i nästa inlägg!

svarar imorgon

Kommit hem nu och är litre sliten. Jag svarar på alla kommentarer imorgon (: Och så vill jag att besökarantalet höjs under morgondagen då jag faktiskt kommer vara aktiv!

Love / Linnea


en tankeställare jag har

Nu tänker jag ta upp det här med Föräldrar som slår sina barn.

Det sägs att minst en person i verje klass (ja precis, då gäller det ju förmodligen även din klass!) blir slagen av sina föräldrar. Tänk vad hemskt det måste vara. Att aldrig kunna komma hem och känna sej trygg? Att aldrig få den där känslan av att det är skönt att komma hem och kunna ta det lugnt? Sen så finns det ju såklart enklare och svårare fall.

Men vad kan vi andra göra då? Ska vi bara titta på? Låta det ske, Tänka " usch det är för hemskt att sånt händer" och sen låta saken vara? Räcker det? Nej, vi måste agera.
Hur kan vi göra det då? Ja, vi kan ju tillexempel Stödja BRIS, genom att gå in på hemsidan :
http://bris.se . Skänk lite pengar, det är bara en liten summa, och tänk, just DU kan göra skillnad, Just DU kan rädda barnen som blir slagna. Om alla tänker så så kommer det bli bättre för så många barn & ungdomar. Så skänk lite, det behöver inte vara mer än 50 kronor.

Tack för mig.


bilder del 3

Here we go
bilder del 2

 


Ursäkta för den dåliga skärpan på bilden ovan, men jag vill inte använda blixt på djur (;


mitt bidrag


Är med och tävlar i en tävling hos http://femteandetaget.blogg.se! Anmäl dej du med :)

bilder del 1

 

Det kommer fler imorgon, ni vill ju inte ha alla på en gång (;


sista inlägget för idag.

Imorgon tänkte jag ta mej tid och fixa iordning alla bilder, det längtar ni efter va? Förlåt för att upd/bilder inte är på topp.

Lovelovelove/ Linnea


svarar på alla söta kommentarer ikväll! Så fortsätt att kommentera

För jag kommer inte ha tillgång till data idag!
/Linnea

4 FOTOTIPS

Ber om ursäkt för bristen på bilder, men orkar inte tampas med den andra datan och så är det inte jätte fint väder heller :/ Men nu får ni lite tips istället.

1. När ni tar närbilder, använd inte bilxt! Om det inte blir jätte dåligt annars, men undvik helst det. Annars blir det jätte ljusa bilder.

2. Försök alltid få mer liv i bilden. Få mer ljus/sol som lyser från olika vinklar. Om solen lyser från höger, ta då bilden "med" solen. Alltså inte mot solen, vänd ryggen mot solen.

3. Ta många foton på samma motiv så kan du radera de som inte blev bra, men om du har tur så kan du ju faktsikt hitta en bättre vinkel :)

4. Skippa fotografin med motivet i mitten, det ser intressantare ut om det är i sidan av bilden.


VECKANS BLOGG!

Jag har slumpat ut en vinnare av veckans blogg!GRATTIS, du förtjänar en länkkning i en vecka!


nature

Två livliga bilder, likie likie?:)


fototips number 1

Ha alltid med dej kameran, även om du bara ska ned till affären, vem vet vad du stöter på? Det kanske blir ett jätte bra fotografi? Så glöm inte kameran, det väger inte allt för mycket, det klarar du!;)

bilder från dagen - djur  


Jag vet faktiskt inte om de parar sej eller om det är mamma & unge. Den humlan underst var iaf onormalt stor ;)
Vad tycker ni, ska jag lägga upp mångapå en gång eller några i taget?
'Njoy!


Det luktar besökarekord

Snart blir det nog det, haha. Ser ut så i nuläget iaf. Har precis startat den andra datan nu, så snart blir det bilder, och jag har tänkt på tipsen jag har fått av er läsare som skulle kunna gära bilderna bättre! Så kika in om en stund!

Peace for alla my readers! ♥


fyra små bilder

 Enjoy !


inspirationkälla


Den här bilden har norea tagit. Hon är en av de personer som inspierat mig till att fotografera. Visst är bilden ovan otroligt fin? Besök hennes blogg, kommentera och följ :) En blogg jag verkligen rekomenderar!

Jag är med och tävlar hos shoppaholly!

http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/
http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ 
http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ 
http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ 
http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ 
http://nicolesjostrom.blogg.se/ http://nicolesjostrom.blogg.se/ 


BESÖK OCH ANMÄL DEJ DU MED!

some picturesVilken är eran favorit?

Det kommer nog upp fler senare!


massa bilder kommer inom kort!

I efter middag ska jag stämpla alla bilder så får ni massa bilder, det gillar ni va?:)
Och besökarnivån håller sej uppe, det är en klar hiss. Och sen så har jag fått förslag på massa saker så det ska jag försöka att hålla mej efter. så i eftermiddag så får ni nya bilder med nya idéer (:
/L i n n e a

nytt i katergorin - tankar -Varför skräpar folk ned? Slänger ut stt tuggummi på marken, kastar flaskorna i buskar, lägger hundbajspåsar i dikena, Slänger frukt & papper på marken. Visst, papper och det blir ju till sist jord, men det tar ju ett tag, plus att hur trevligt ser det ut om det ligger blött papper, apelsinskal, äppelskrutt osv osv på marken där man ska gå? Hur skulle det kännas för dej om du går ut på din trädgård, går till bilen och sen precis vid bilen finner du massa skräp? Även om du inte slänger ditt skräp på just din/någons tomt så vem är det som ska ta undan det efter dej om det inte är någons tomt? Kommunen? Ah visst, men hur kul är det att ha "sån-som-tar-undan-skräp-efter-andra-jobbare"? Och om du slänger det i skogen, vad händer om ett djur, till exempel en Älg försöker äta din glasflaska, har sönder den och får glassplitter i munnen som sedan leder till dens död? Eller en fågel börjar picka på ditt kastade tuggummi som ligger på marken och sen sätter sej tuggummit emellan fågelns 'läppar'? Då får den inte i sej mat och dör av svält. Och om inte allt detta vore nog så förstör vi faktiskt planeten för varje sak vi slänger i naturen! Så tänk på det, gå till en soptunna och få lite motion!Glöm inte veckans blogg!

VECKANS BLOGG!


Nu kör jag igång en veckans blogg, ni kommenterar att ni är med, kopierar bilden ovan och länkar mej i ett inlägg och skriver att du är med på din blogg! Svårare än så är det inte! Men glöm inte att länka ;)

glöm inte att kika in imorgon också!


Imorgon vill jag ha minst lika många besökare, så kika in imorgon också, även om det kanske inte blir lika bra upd. !


the winner is...

diana, ! om tävling!:
konstigt nog tänkte jag på en ballerinakjol (?),
söt , rosa & mjuk
vattendropparna är pärlorna på den fluffliga klännigen,
haha , :)

Jag tog henne eftersom att hon hade en helt individuell tanke, som nog det flesta inte skulle tänkt på. Tack så mycket alla deltagare!

http://dulcediana.blogg.se

 


före / efter

FÖRE :EFTER :Lite småcoolt om ni frågar mej, ta hand om er!


leker lite med photoshop


 

Bara för att liksom (:


ang min kamera

Jag fick en kommentar om att jag skulle tipsa lite om min kamera.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tipsa om.
Men här kommer lite jag kan tipsa om :

1. Om du klickar på blixten (pil upp) så kommer det upp som en minimeny på displayen. Om du väljer den längst upp så kommer det blixt hela tiden, även om du startar om kameran, om du tar den nästhögst upp så kommer det blixt om kameran känner att det blir för mörkt utan blixt. Om du väljer den som är under den, så blir det ingen blixt alls. De två sista under har jag inte riktigt fått klart för mej vad de gör för skillnad. Enligt mej så är det likadant som den första, men jag vet inte riktigt. För att välja klickar du på "OK".

2. Om du klickar på klockan (pil vänster) så kommer det upp en ny minimeny på displayen. Då är den automatiskt på "OFF", men om du tar på den under så kan du ställa kameran på ett bort som exempel, trycka på knappen och sen sätta dej på en stol så tar den bild utav sej själv efter 10 sekunder. Och under den är det en 2a, det är samma princip fast i endast två sekunder. Du måste göra om varje gång, annars blir det som en vanlig bild. Med andra ord så är detta en självutlösare.

3. På "tulpanen" (pil ned) har jag faktiskt ingen aning om vad den gör. Jag ser ingen skillnad på om den är på eller av, om nån vet så hör av dej på kommentar! Upd. : Den är tydligen bra om man ska ta närbilder och en annan sade att man aktiverade/avaktiverade markoläge. Tack så mycket för hjälpen!

4. Om du klickar på +/- så kan du bestämma hur ljus/mörk bilden ska vara. Jag tycker att det är bäst i mitten, men bestäm själv :)

Där fick du lite information, hoppas att du fick reda på nåt nytt! Kika in senare i veckan så kan jag förklara mer (:


tävling!


Vad kommer upp i ditt huvud när du ser den här bilden? Den med bäst motivering/svar vinner länkning! Jag avslutar tävlingen senare idag!
Come on!

this makes me happy


Gud vad gulligt skrivet, tack så mycket, du gjorde just min dag änne ljusare, fortsätt läsa min blogg (:

finally

 


En bild jag visat upp förut, men denna gång har jag redigerat den i photoshop :)
Får se om det blir mer bloggning ikväll, vi får se!
Men jag ska sparka igång en tävling, så fort jag har gjort lite måsten, ciao!


bilder är påväg

Jag tänkte bara säga att bilder är påväg om den andra datan bara vill få igång internet...iår helst.

Och sen så de 7 första som kommenterar det här inlägget, och som länkar mej vid länkar - inte i ett inlägg, länkar jag också! Så skynda er på nu!

Bye!


ge mej mer sånt här

Såna här kommentarer gillas, såna som kommer med förslag och som ger kritik på ett bra sätt. Inte "Usch vad dåliga bilder, speciellt datumet". Det här är helt klart HISS!

Tack så mycket Ida, och kom igen nu, kommentera mer om mina bilder!:)

Love /Linnea


I våran lilla trädgård

När jag väl hade fått på mej kläderna, var nöjd med sminkkningen och håret tog jag med mej kameran ut. Och redan efter några steg så var våran rabatt där, full av massa humlor som flög runt överallt. Självklart tog jag massa bilder på de småå söta insekterna. Jag tycker att deär väldigt söta med sina små vingar och sin runda kropp ;)

Njut av bilderna!
Och btw, tack för alla kommentarer!:) Det gör mej glad :)


nu ska jag fixa mej och sen dra ut

Japp, så snart blir det nya färska bilder, ciao!

kommentera!

Som jag lovade igår så skulle jag förklara nåt hur jag gör på photoshop eller nåt sånt. Så ni kan väl kommentera så försöker jag visa er på bästa sätt? Så skynda er och skriv!(: Det kan vara hur jag klipper ut med ludd eller nåt sånt? Aja, egna idéer lämna på kommentarer (;
/Linnea

något jag bara kom påSå som en blomma en dag drar åt sej vattnet, så drar jag åt dej.

Imorgon kan jag visa hur jag gör något på photoshop, kika in imorogon (:


du skulle väl inte hoppa ifrån ett hustak?


Då borde du inte heller börja röka. Att börja röka kan vara början till slutet på ditt liv. Varför, alla säger att det är jätte äckligt, iaf i början. Så varför ska man börja med nåt som man både riskerar livet för och som inte ens i gott förens man är fast i fällan? Varför slösa pengar och tid på det? Någon som kan förklara varför man börjar röka. Jag vet att det ofta är grupptryck, men allvarligt talat så tycker jag att man kan säga ifrån, varför offra livet bara för att nån annan säger det? ett bloss gör nog inte världsmycket skillnad, men sen blir det två, sen tre, sen flera tusen om året, och då är du fast. Så ta ditt egna beslut och säg ifrån, 'jag tänker inte offra mitt liv.'.
Om du har tagit ett bloss, låt det vara det sista du tar.


den här kameran använder jag :


En vecka gammal idag, fakstiskt. Skönt med en välfungerande kamera igen, just nu är den på laddning, men när den har laddat klart ska det ut och fotas och sen kommer dem som småningom upp här på bloggen (:

bilder från den blöta trädgården

Enjoy !

bilder från oscarshamn
Det var några, nu ska jag klä på mej och ut i regnet för några riktigt fina bilder !

~ stämpel - By: Linnea ~Från och med nu kommer jag stämpla mina bilder så att om nån snor mina bilder så vet dem att jag är fotografen ;)

Inom kort kommer bilder :)


bildbloggen om allt, except my weekday


Bild tagen vid typ oscarshamn.
I den här bloggen bli det mycket bilder på motiv som jag har tagit, mina tankar om världen, ja allt sånt som de flesta bloggar inte handlar om. Men jag säger inget om min vardag, iaf inte så mke, visar inte heller bilder på mej själv.
Enjoy, och jag fixar en ny header imorgon !


RSS 2.0